Министър-председателят акад. Николай Денков се срещна с делегация на Световната банка, водена

...
Министър-председателят акад. Николай Денков се срещна с делегация на Световната банка, водена
Коментари Харесай

Премиерът Денков се срещна с делегация на Световната банка

Министър-председателят акад. Николай Денков се срещна с делегация на Световната банка, водена от Галина Винселет и Марина Вес - сегашен и предстоящ шеф на Световната банка за Европейския съюз, оповестяват на Facebook страницата на Министерски съвет.

 

В рамките на диалога, в който взе участие и непрекъснатият представител на Световната банка в България Лесе Мелгард, министър председателят срещна делегацията с проевропейските цели на държавното управление и напъните на България за пълноправно участие на страната в еврозоната и в Шенген.

 

Представителите на Световната банка осведомиха министър-председателя за опцията за правене на нова Рамка за партньорство с България – стратегически документ, по силата на който Световната банка дефинира поддръжката си за другите страни по света.

 

Делегацията увери премиера в готовността на интернационалната институция да поддържа страната с целия набор от принадлежности – от заемни интервенции до аналитично-консултантски действия и правене на профилирани отчети.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР